BENEFICIILE CONSUMULUI DE AFINE

 
Aceste fructe minune...

Afinele sunt fructe de dimensiuni mici, care, pe lângă faptul că sunt foarte gustoase, prezintă numeroase beneficii pentru sănătate. Nu numai că au un conținut ridicat de nutrienți, însă au un număr mic de calorii, ceea ce le face perfecte pentru a fi consumate chiar și de persoanele care sunt la dietă.

Culoarea lor albastră se datorează prezenței în cantități mari ale flavonoidelor și antocianilor, substanțe care au un puternic rol antioxidant.

Îmbunătățesc vederea 

Unul dintre cele mai importante beneficii pe care afinele le aduc organismului nostru este întărirea vederii. Afinele conțin 24% din necersarul zilnic de vitamina C.

Vitamina C are un rol important deoarece previne oboseala ochiilor si apariția diverselor boli, încurajând reducerea presiunii intraoculare. Vitamina A, care este numită și vitamina miraculoasă a ochilor, contribuie la buna funcționare a retinei. Ajută ochiul să se adapteze la schimbarea intensității luminii și previne apariția cataracei și a degenerescenței maculare.

Întăresc oasele

Afinele sunt bogate în calciu, fier, magneziu, fosfor, zinc și vitamina K, nutrienți esențiali care asigură buna funcționare a sistemului osos. Vitamina K are un rol major în transportul și fixarea calciului în oase, menținându-le puternice și sănătoase. Consumul regulat (2-3 ori pe săptămână) de afine previne osteoporoza.