38.96

Energy plant Calciu

Rating:
100% of 100
38,96 LEI
Calciu împotriva putregaiului apical la legume şi a despicării fructelor
Descriere

SIMPTOMELE DEFICIENȚEI DE CALCIU

Putregaiul vârfului la tomate.
Putregaiul negru al coletului de țelină
Arsura marginală a frunzelor
Crăparea fructelor
Necroza marginilor
Crăparea și pătarea citricelor
Uscarea rădăcinii.

CARACTERISTICI

ENERGY PLANT Ca este un produs pe bază de Calciu care previne fiziopatiile imputabile carenţei de calciu atât la fruct cât şi la frunză. ENERGY PLANT Ca este indicat în special pentru un aport de calciu şi alte minerale în formă foarte uşor absorbabilă. Formula conţine substanţe umectante care contribuie la menţinerea frunzei cât mai cărnoasă şi viguroasă. Carenţa de minerale se manifestă prin îngălbenirea întregii suprafeţe a frunzelor şi uscarea lor ulterioară. Pe fructe apar pete şi despicări caracteristice, la plantele ornamentale apare putrezirea apicală şi a florilor. Printre exemplele cele mai des întâlnite sunt putrezirea apicală şi blotching-ul roşiei. Blossom end root la ardei. Tip-burn la salată verde. Despicarea cojii la fructele cu sâmburi şi pepene. Uscarea bracteelor la poinsettia. Gust amar la semninţoase. Distrugerea frunzelor de salată.
ENERGY PLANT Ca oferă mai multă consistenţă şi mai multă elesticitate atăt fructelor cât şi frunzelor contribuind în mod determinant pentru ameliorarea rezistenţei naturale a plantei împotriva atacurilor paraziţilor fungi, bacterieni şi animali. Prin administrarea de ENERGY PLANT Ca se vor obţine fructe şi legume mai sănătoase, integre şi cu o conservabilitate mai mare după recoltare. În plus, se îmbunătăţesc caracteristicile calitative ale produselor de grădină cum ar fi consistenţa pulpei sau crocanteţea frunzelor de salată.

COMPOZIȚIE

Oxid de calciu (CaO) hidrosolubil 15.0 %
Bor (B) hidrosolubil 0.05 %
Fier (Fe) hidrosolubil 0.10 %
Fier (Fe) tratat cu DTPA 0.10 %
Mangan (Mn) hidrosolubil 0.10 %
Mangan (Mn) tratat cu DTPA 0.10 %
Molibden (Mo) hidrosolubil 0.01 %
Zinc (Zn) hidrosolubil 0.05 %
Zinc (Zn) tratat cu DTPA 0.05 %

UTILIZARE

MOD DE APLICARE: ENERGY PLANT Ca se aplică pe frunziş, diluat cu apă abundentă şi udând bine întreaga plantă, în special fructele.
AVERTIZĂRI: efectuaţi teste preliminare înainte de amestecuri mari cu fitosanitare foarte acide sau foarte bazice. Agitaţi bine înainte de utilizare. Utilizaţi doar în caz de necesitate reală. Evitaţi contactul cu ochii sau pielea. În caz de contact cu ochii spălaţi bine cu multă apă. În caz de înghiţire nu este nici un pericol specific; clătiţi gura cu apă şi cereţi părerea unui medic. Produsul este stabil la temperatură si presiune normală. Depozitaţi la temperaturi cuprinse între 4º C şi 35º C. Nu dispersaţi recipientul în mediul înconjurător după utilizare. Produsul nu este combustibil.
DOZE ŞI PERIOADELE DE UTILIZARE: LEGUMINOASE (roşii, ardei, pepene, căpşuni, salată, ţelină, vinete, etc): 20-40 ml pentru 10 litri de apă. Aplicaţi la fiecare 15 zile de la mijlocul ciclului de creştere vegetală (pentru legume cu frunze) sau de la apariţia primelor fructe (pentru legume cu fruct) până la recoltarea acestora.
FRUCTE (cu sâmburi, cu semniţe, citrice): 25 ml ENERGY PLANT Ca pentru 10 litri (250 ml/hl). A se efectua două sau trei aplicări începând de la apariţia primelor fructe până la recoltare. Pentru măr a se efectua tratamente la fiecare 15-20 de zile, până la 2 săptămâni înainte de recoltare.
FLORI (vază sau ghiveci): 40 ml ENERGY PLANT Ca, efectuând o serie de aplicări de la începutul culturii şi continuând cu ele la fiecare 12-15 zile. Pentru Poinsettia, tratamente la fiecare 15 zile cu 30 ml pentru 10 litrii de apă de la începutul lui septembrie până la sfârşitul lui noiembrie.
CALCIU UTILIZABIL ÎN TOTALITATE
APLICAREA PRIN STROPIRE: Diluaţi câte 10 ml de soluţie ENERGY PLANT Ca la fiecare 10 litri de apă. Distribuiţi soluţia pe circa 2-3 mp, direct pe teren începând cu faza iniţială a ciclului vegetativ.

 

Recenzii 1

Scrie o recenzie

Spune-ne parerea ta despre acest produs

Energy plant Calciu


Rating-ul dumneavoastră