Articolele de la 1 la 8 din totalul de 11

Pagina:
  1. 1
  2. 2
<

Recoltarea nucilor se realizează în funcție de modul de valorificare la începutul toamnei în luna septembrie

Read More

Taierile  la zmeur si mur sunt concretizate în înlăturarea tulpinilor ce au fructificat, reducerea numărului drajonilor (tulpinilor) şi scurtarea uneori a tulpinilor reţinute. 

Read More

În prima parte tăierile de rod la vişin urmăresc garnisirea uniformă cu ramuri roditoare şi prezenţa unor ramuri de semischelet în vârstă de 3 - 4 ani. 

Read More

După formarea scheletului, cireşul nu necesită tăieri deosebite dat fiind numărul suficient de ramuri de rod formate şi în special buchete de mai a căror durată de viaţă este de 10 - 12 ani. 

Read More

Tăierile de fructificare sunt obligatorii anual, ele au ca scop înlocuirea ramurilor ce au fructificat cu ramuri de un an formate spre baza ramurilor ce au rodit sau, direct din şarpantă şi crearea unor condiţii favorabile formării de noi ramuri pentru anul următor. 

Read More

Tăierile de întreţinere se referă la menţinerea formei, la înlăturarea ramurilor uscate, rupte. 

Ramurile de rod nu au o durată mai mare de 3-4 ani. Prin scurtarea şi rărirea ramurilor se asigură formarea permanentă a ramurilor de înlocuire.

Read More

Prunul fructifică pe ramuri mixte - mijlocii şi pe buchete de mai. 

Tăierile de fructificare au ca scop garnisirea uniformă cu formaţiuni de rod, normarea încărcăturii cu rod şi reînnoirea formaţiunilor ce au fructificat. 

Read More

Tăierile de întreţinere sunt asemănătoare cu cele practicate la măr şi păr. Tăierile de fructificare la gutui se fac îndeosebi în anii când pomii sunt garnisiţi supranumeric cu măciulii. 

Read More