Articolele de la 1 la 12 din totalul de 32

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

  

Apare mai ales în spațiile protejate la cultura de tomate, dar este prezentă și la vinete, ardei, cartofi și diverse alte plante cultivate sau buruieni.

Read More

Strugurii pentru vin se recoltează la maturitatea tehnologică, respectiv în momentul în care ei prezintă caracteristicile de compoziţie şi calitate

Read More

Recoltarea strugurilor reprezintă una din verigile tehnologice principale în cultura viţei-de-vie, care necesită volumul cel mai mare de muncă.

 

Read More

Recoltarea nucilor se realizează în funcție de modul de valorificare la începutul toamnei în luna septembrie

Read More

Pentru o păstrare îndelungată este esenţial ca fructele să se recolteze la maturitatea optimă înainte de a fi introduse în depozit pe termen lung. 

Read More
Fusarium on your tomato plants or is it a nutrient deficiency?Read More

Altoirea este operatia prin care se imbina artificial altoiul cu portaltoiul cu scopul de a se suda, de a concreste si de a convietui impreuna timp indelungat.

Read More

Musca cireselor are o singură generaţie pe an şi iernează în stadiul de pupă în stratul superficial al solului, mai ales în jurul pomilor.

Read More

Insecta are o generaţie pe an și iernează în stadiul de adult, în scoarţa exfoliată a pomilor sau în alte adăposturi. 

Read More

mugure mar

Alternanţa de rodire este un fenomen cu frecvenţa relativ mai mare în plantaţiile slab îngrijite, amplasate necorespunzător sau unde sunt folosite specii şi soiuri care manifestă în mod natural tendinţa de fructificare alternativă.

Read More

Taierile  la zmeur si mur sunt concretizate în înlăturarea tulpinilor ce au fructificat, reducerea numărului drajonilor (tulpinilor) şi scurtarea uneori a tulpinilor reţinute. 

Read More

În prima parte tăierile de rod la vişin urmăresc garnisirea uniformă cu ramuri roditoare şi prezenţa unor ramuri de semischelet în vârstă de 3 - 4 ani. 

Read More